Pentuja odotettavissa syyskuussa!

2. heinäkuuta 2015

 Topin ja Heran pentuja odotettavissa syyskuun alussa

Hera (Dingolina’s Hunting Hyena) on tänään astutettu Topilla (Arrant I Got Rhytm). Pentujen odotetaan syntyvän viikolla 36 syyskuun alussa. Lisätietoa pentueesta kotisivujen pentuja -sivulla.

Hera astutettu 2.7.2015

Tämän lisäksi tälle vuodelle suunnitteilla pentue yhdistelmästä Barecho Gingerbread Cookie (Minnie) x Wildomar’s Magic Rhythm (Maxi), tästäkin pentueesta lisätietoja kotisivujen pentuja -sivulla. 

(Pitkä tovi oli vierähtänyt edellisestä blogikirjoituksesta, nyt alamme taas tätä päivittää kun koiraharrastus ja kasvatustyö on taas aktiivisempaa. Ulkoasukin uudistetaan kun ehditään :) )

Fasaanijahdissa Hauholla

2. marraskuuta 2012

Kävimme tiistaina Hauholla Ellilän fasaanitilalla fasaanijahdissa. Omista koirista mukana oli Lotta ja Minnie, lisäksi matkassa oli kaverimme Juho ampujana ja häneltä koirina kokenut konkari Cisi ja nuorempi Nata. Päivän tarkoituksena oli erityisesti päästä treenaamaan nuoria koiria ja saada vinkkejä niin koiran koulutukseen kuin myös oppia lukemaan koiraa metsällä.

Maastot olivat mielestäni oikein hyvät fasaanijahtiin. Alue oli riittävän iso ja metsäsaarekkeissa sellainen aluskasvillisuus, että linnuille oli todella paljon piilopaikkoja. Meitä varten alueelle oli istutettu 6 fasaania.

Minnie aloitti päivän ja tapansa mukaan intoa täynnä säntäili joka paikkaan. Aluksi vähän pureskeltiin heiniä ja käytiin leikkimässä ojissa. Jonkin ajan jälkeen nenään alkoi tuntumaan selvästi hajuja jolloin koiran käytöskin muuttui selvästi. Pian heinikosta nousikin Minnien ylösajamana komea fasaanikukko, joka pudotettiin. Ensimmäistä lintua emme antaneet Minnien noutaa, jotta se ei oppisi paukkunoutajaksi. Fasaani tuotiin ikäänkuin palkkioksi paikallaan odottavalle koiralle ja sen jälkeen treenattiin hieman noutoa viemällä se erikseen matkan päähän ja antamalla noutokäsky. Minnie teki vielä muutaman ylösajon joihin ei ammuttu, yhden ylösajon perään Minnie lähti ja toisessa lintu oli liian kaukana. Selvästi onnistumisistaan kuumentuneena Minnie vietiin lepäämään ja vaihdettiin koiraa. Ennen tätä päivää Minnie ei ollut tehnyt yhtään ylösajoa ja oli nyt varsinaisesti ensimmäistä kertaa tositoimissa metsällä. Yhden kerran se oli fasaanijahdissa mukana lähinnä haistelemassa, mutta ei osallistunut täysipainoisesti.

Minnie noutaa fasaania

Ikäjärjestyksessä mentiin ja seuraavana oli Natan vuoro. Iloisena ja menevänä koirana Nata juoksi metsässä ja etsiskeli, mutta valitettavasti ei saanut fasaaneista hajuja joten ylösajoja ei Natalle tullut.

Lotta  tapansa mukaan eteni rauhallisesti tehden laajaa ja varmatietoista hakua, eikä turhia höntyillyt. Välillä käytiin juomassa ja katseltiin maisemia. Hajun löytyessä virtaa alkoi enemmänkin löytymään ja määrätietoisesti Lotta ajoi ylös fasaanikukon joka pudotettiin komeasti. Treenilintujamme Lotta ei ole innostunut noutamaan kuin vedestä, mutta tuoreen fasaanin se pienen innostuksen jälkeen toi komeasti luokse asti. Lotta teki vielä toisenkin ylösajon, mutta lintu jätettiin ampumatta kun lensi läheisen tien suuntaan.

Lotta ylpeänä fasaaninsa kanssa

Neljäntenä päivän koirana oli 9,5 vuotias Cisi, joka on kokenut konkari lintumetsällä. Cisin ja Juhon yhteistyötä oli ilo seurata, koira hakee itsenäisesti hyvin tarkasti ja pienestä käsimerkistä tarkistaa vielä kohdat jotka isäntä osoittaa. Kokemus näkyy erityisesti koiran nopeudessa verrattuna näihin päivän muihin kokemattomampiin koiriin. Etenkin hajun saadessaan perässä piti melkein ottaa juoksuaskelia. Cisille ammuttiin yksi kana- ja yksi kukkofasaani.

Fasaanikukko sai osuman

Minnie pääsi vielä lopussa uudelle kierrokselle ja nyt näki heti ensimmäisistä hetkistä, että heti tiedettiin tasan tarkkaan mitä tultiin tekemään. Tällä toisella kierroksella Minnie ei tarvinnut enää niin paljon ohjausta ja tekikin välillä hienoa itsenäistä hakua. Minnie löysikin vielä piileskelleet kaksi kiintiölintua ja pudotusten jälkeen toi käteen sekä kukon, että kanan.

Minnie noutaa vauhdilla

Päivä oli todella hieno ja ilmakin oikein suotuisa. Viileä tuuli hieman kävi välillä niskaan, mutta auttoi koiria hienosti lintujen haussa. Minnien kohdalla oli jo ennestään odotuksia työskentelyn suhteen, mutta nekin ylittyivät nyt reilusti. Lotta teki oikeastaan juuri sellaisen suorituksen kuin osasi odottaakin, noudossa toki yllätti positiivisesti. Isot kiitokset Juholle tarkasta ampumisesta ja hyvistä koulutusvinkeistä!

Latvia, Cesis & Valmiera 12-14.10.2012

31. lokakuuta 2012

Meillä oli jälleen suunniteltuna reissu Suomen rajojen ulkopuolelle. Tällä kertaa kohteena Latvia. Maassa Minnie ja Lotta vastikään olivat matkailleetkin, kun kesäreissumme suuntautui halki Baltianmaiden Puolaan saakka. Näyttelyitä sillä reissulla ei tosin juuri kierretty, joten ajatuksena olikin palata niiden merkeissä vielä syksyllä asiaan ;)

Niinpä koirat sitten ilmoitettiin Valmieran kaikkien rotujen kansalliseen näyttelyyn. Minnie lähti tavoittelemaan Latvian junnusertiä ja Lotta varsinaista sertiä. Mukaan lähtivät myös Maria Penin kanssa ja veteraani-iän juuri saavuttanut Teri-phalenemme.

Aurinkoinen lokakuun keli suosi matkalla ja perjantaina illansuussa saavuimme hotelliimme Cesisissä. Hotelli oli viihtyisä ja pieni kaupunki todella idyllinen. Valtaosa illasta kului koirien näyttelyvalmisteluissa, mutta ehdimme hieman tutustua kaupunkiinkin jo perjantaina.

Lauantaina ajelimme n. 30km Valmieraan ja näyttelypaikka löytyi hyvin. Kehätkin olivat mukavasti vierekkäin. Tulokset olivat vallan mukavat, Minnie sai mitä hakikin, Rop-Jun, Jun-Sert ja LV J MVA! Lotan serti jäi ikävä kyllä tällä kertaa saamatta Lotan ollessa PN3. Saimme kuitenkin toisenkin valion matkaamme, sillä Peni saavutti tittelin LV MVA. Teri yllätti meidät kaikki iloisesti olemalla PU2 ja Rop-Vet Vet-Sertin kera! :D

valmiera_palkinnot_blogi.jpg

Isoissa kehissä esitettiin sitten parikisassa Lotta & Peni. Näillä on aina sujunut esiintyminen yhdessä hienosti, aina BIS-sijoillekin asti. Niin myös tällä kertaa, sijoituksena BIS5-pari :)

valmiera_parikisa_blogi.jpg

Näyttelypäivän päätteeksi vietiin väsyneet koirat hotelliin lepäämään ja kilisteltiin kuohuvaa hienojen tulosten kunniaksi. Sitten suuntasimme kaupungille lauantai-illan viettoon ja rentoutumaan.

palkinnot_latvia_blogi.jpg

Sunnuntaille oli luvassa taas paljon ajelemista. Onneksi aikataulumme ei ollut kovin tiukka, joten ehdimme vielä päivänvalossa näkemään ennen lähtöä Cesisin linnanrauniot.  Paikka oli satumaisen kaunis syksyisten lehtien värittämänä. Vaikka emme käyneetkään muurien sisällä opastetulla kierroksella, ehdimme nähdä ulkopuolta todella paljon. :)

cesislinna_blogi.jpg

cesislinna_blogi2.jpg

Kotimatkakin sujui hyvin, vaikka melkoisen kova tuuli merellä illalla kävikin. Koirat ottavat onneksi rennosti olosuhteista huolimatta.

Reissu oli taas mitä mukavin - mitä muutakaan voisi olla matkustelu hyvässä seurassa rakkaan harrastuksen parissa, varsinkin kun koiratkin saivat hienot tulokset :)

Vesityökokeessa ensikertalaisena

21. lokakuuta 2012

Tässä syksyn aikana on alkanut tuo springereiden käyttöpuoli kiinnostamaan yhä enemmän ja hieman ex-tempore meiningillä tuli kyseltyä paikkaa spme-kokeeseen. Ensikertalaisena en tiennyt, että ensin pitää olla vesityöpisteet koirilla jotta saa edes osallistumisoikeuden maalintukokeeseen. Koko loppuvuotena olikin enää yksi mahdollisuus joten sinnehän piti ilmoittautua, vaikka matkaa kertyi edestakaisin lähes 900km.

Minnie ja Lottis telkkien kanssa

Metsästysspanielit Ry järjesti Haapavedellä 28.9. vesityökokeen jonne Minnien ja Lotan kanssa suunnistin. Mukana oli meidän lisäksi yksi käyttölinjainen englanninspringerspanieli ja yksi cockeri. Kokeen ylituomarina oli Pertti Sinkkonen.

Mututuntumalla ennen koetta aavistelin, että Lotta kokeneena uimarina olisi tässä lajissa kovempi luu. Minnie nuorempana, mutta selvästi riistaviettisempänä olisi jokseenkin arvoitus. Tai sitten koko homma voisi kaatua ohjaajan kokemattomuuteen…

Lotta oli ensin vuorossa ja pitkästä ajomatkasta tuntui olevan vähän laiskalla tuulella. Todella kivikkoinen ranta hämmensi ja poisti kovinta vesillemenon intoa. Lotta kuitenkin lähti tiheän kasvillisuuden sekaan uimaan ja etsiskeli lintua aikansa ja tuli sitten takaisin rantaan. Sain sen vielä pari kertaa uudelleen yrittämään, mutta lintua ei lopulta löytynyt. Tuloksena 2 pistettä (arvosteluasteikko 0=hylätty, 2p, 3p)

Minnie oli tapansa mukaan oma energiapakkauksensa ja täynnä intoa jo valmiiksi. Rannassa kuitenkin malttoi hienosti odottaa paikallaan, telkkä lensi kaaressa ja PAM! Käsky hakea lintu ja Minnie nosti kierroksia. Todella kivikkoinen ranta teki Minniellekin tepposet ja hyvää veteenmenopaikkaa ei heti löytynyt. Uimaan Minnie meni hienosti ja ui tuulen alapuolella riittävän pitkälle. Ikävä kyllä juuri Minnien suorituksen aikaan tuuli oli tyyntynyt täysin ja telkältä päin ei tullut minkäänlaista hajuapua. Jonkin aikaa Minnie pyöri etsien, mutta kun ei saanut linnusta hajua niin palasi rantaan. Uusi veteenmeno tehtiin hienosti kivien yli veteen loikkaamalla, mutta taaskaan ei linnusta saatu hajua. Tuloksena Minniellekin 2 pistettä.

Molempiin koiriin olen tosi tyytyväinen, sillä huomasin niiden suorituksesta ja lukuisista hyvistä neuvoista ja vinkeistä että koirat tekivät juuri niin kuin niille on opetettu. Jos koira noutaa aina 10 metristä niin ei se tajua etsiä kohdetta 20 metristä. Jos taas aina uidaan helposta rannasta niin hankala ranta voi pahimmillaan olla jopa ylitsepääsemätön este koiralle. Isot kiitokset hyvistä neuvoista erityisesti ylituomari Pertti Sinkkoselle ja Tuomo Kotasaarelle (Kennel Snow Wood).

Molempien saamat 2 pistettä oikeuttavat osallistumaan SPME-kokeeseen. Koska maksimipisteitä (3p) ei saatu niin tuloksesta riippumatta maalintukokeesta voi saada parhaimmillaan 2-tuloksen. Sellaiseen siis vielä matkaamme… :)

Mejä-treeneissä viikonloppuna

27. syyskuuta 2012

Mennyt viikonloppu tuli vietettyä Marttilassa Lotan kasvattajan Kennel Wildomar’sin järjestämissä mejä-treeneissä. Mukaan kouluttajaksi oli saatu Giron koirakoulun Laura, jolta löytyy paljon kokemusta eri rotuisten koirien kouluttamisesta niin jäljestämiseen kuin metsästykseenkin.

Lotta jäljestää

Mukana oli pääasiassa springereitä, mutta joukkoa piristi myös yksi borderterrieri, yksi karkeakarvainen saksanseisoja ja yksi keskiaasiankoira. Ohjastajista vain pari oli startannut koiransa kanssa varsinaisessa mejä-kokeessa, muut olivat joko täysin kokemattomia tai muutaman harjoitusjäljen tehneitä.

Ensimmäisenä päivänä kuunneltiin aiheesta teoriaa ja tehtiin kokemattomammille koirille lyhyemmät tuorejäljet. Tuorejälkien jälkeen tehtiin seuraavaa päivää varten myös pidemmät, varsinaiset verijäljet. Pitkän päivän saldona oli iso liuta hätistettyjä hirvikärpäsiä ja useampi pussillinen sieniä.

Jälkimmäinen päivä alkoi aamusta sateisena - itse asiassa myös koko yö oli jo sadellut.  Vetiseen ja märkään metsään varustauduttiin kukin parhaiten vettä pitävään asuunsa. Jokainen suoritti jälkensä vuorollaan kouluttajan seuratessa ja antaessa vinkkejä. Vatten kommer från himmel jatkui aivan koko päivän ja paikalla ollut kota olikin kullanarvoinen kuivattelu- ja lämmittelypaikka.

Omista koirista mukana oli Lotta ja Minnie. Minnielle oli aiemmin tehty vain kerran lyhyt verijälki, joten aloitimme tuorejäljellä. Hienosti homma tajuttiin samantien ja jälkeä seurattiin innolla ja tarkkaan. Kaadosta mentiin ensin hieman ohi, mutta palattiin sitten sorkalle. Toisen päivän jälki oli selkeästi hankalampi pitkään jatkuneen sateen takia ja aina välillä piti tehdä muutama tarkistuslenkki, joista kuitenkin palattiin hienosti jäljelle. Kaadosta Minnie innostui niin, että kantoi sorkan suussaan koko matkan jäljeltä kodalle.

Lotalle on aiemmin tehty jo useampi jälki ja se näkyi myös jäljestysvarmuudessa. Alkujäljestä piti vähän kiusata ohjaajaa ja tehdä ensin omia bisneksiä, mutta sitten mentiinkin sellaista vauhtia ja tarkasti jälkeä seuraten että mukana tulleet olivat kaikki hengästyneitä kaadolle saapuessa.

Lotta ja kaatona ollut sorkka

Hieno viikonloppu hienossa seurassa, kiitos siitä kaikille osallisille!

Minnie EE JMVA ja SPA1

20. syyskuuta 2012

Alkusyksy on ollut täynnä taas jos jonkinmoisia reissuja koirien kanssa. Tuloksiakin näistä ollaan mukavasti saatu. Varsinkin Minnie (Barecho Gingerbread Cookie) saavutti nyt syyskuun aikana ansioluetteloonsa hienot tulokset.

Syksyn ensimmäinen reissu suuntautui taas lahden yli ja Eestin Luigessa 8.9. Minnie oli ROP-juniori ja PN3 sekä sai kolmannen junnusertinsä tullen Eestin juniorimuotovalioksi. Nyt Minnie saa siis liittää nimensä eteen tittelin EE JMVA  :)

minnie_eejch_blogi.jpg

Heti seuraavana viikonloppuna, 15.9 suuntana oli Äetsä ja spanieleiden taipumuskoe. Minnie suoriutui kaikista osa-alueista hienosti ja sai hyväksytyn tuloksen, SPA1 :)  Kasvattimme Hukka (Dingolina`s Big Bad Wolf) sai samasta kokeesta myöskin tuloksen SPA1.  Pamela (Dingolina`s Phantom Of The Opera) oli mukanamme myös ja teki erinomaisen hakusuorituksen ja jäljesti varsin mukavasti. Riistapukki ei vaan juuri tuona päivänä riittävästi kiinnostanut, joten vesityön vuoksi tulos oli SPA0. Muutoin Pamelaan saattoi olla erittäin tyytyväinen ja tästä sitten jatketaan ensi kauden alussa :)

minnie_spa1_blogi.jpg
Barecho Gingerbread Cookie SPA1

Aika rientää pentujen kanssa

19. syyskuuta 2012

Tulevana sunnuntaina pennut täyttävät kahdeksan viikkoa ja muuttavat jo omiin koteihinsa. Koska päivityksiä ei ole pennuista tullut juuri blogiin tehtyä, onkin aika laittaa pientä kuvakoostetta yhden pikkupojan ja kolmen tyttösen vaiheista pentulaatikossa ja hieman sen ulkopuolellakin ;)

wateraction_blogi.jpg
Dingolina`s Water Action-pentue s. 29.7.2012

pupet_kylpy_blogi.jpg
Pennut pesulla :)

pupet_forssassa_blogi.jpg
Kaupungillakin ollaan käyty

sorkka_blogi1.jpg
Pennut ovat tutustuneet suurella innolla mm. sorkkiin ja sorsaan

sisu_blogi1.jpg
uros, Dingolina`s Water Splash Warning “Sisu” 7,5vko

beyonce_blogi.jpg
narttu, Dingolina`s Jump And Dive “Beyoncè” 7,5vko

luna_blogi.jpg
narttu, Dingolina`s Let`s Get Wet “Luna” 7,5vko

boa_blogi.jpg
narttu, Dingolina`s You Wait I Fetch “Boa” 7,5vko

Kesän 2012 englanninspringerspanielipennut ovat täällä!

30. heinäkuuta 2012

Erittäin voimakas ukkosmyrsky riehui kesäisenä sunnuntai-iltana ja yönä 29.7.2012 kun Iidan ja Zebben pennut syntyivät. Vaikka synnytys sujuikin katkenneiden sähköjen vuoksi osin kynttilänvalossa, meni kaikki hienosti ja nyt pentulaatikossa tuhisee kolme urospentua (1 maksa-valkoinen, 2 x mustavalkoinen) ja kolme narttupentua (1 maksa-valkoinen, 2 x mustavalkoinen)  Kaikki voivat hyvin ja Iida hoitaa pentujaan tunnollisesti.

iidan_pennut.jpg

Springerivauvoja odotettavissa…

26. heinäkuuta 2012

…Hyvinkin pian! Mammakoira Iida (Dingolina`s Boogeymans Daughter) astutettiin komealla Zebbellä (C.I.B C.I.E Multi CH Bogaloo`s Zyclone Warning) touko-kesäkuun vaihteessa ja nyt odotus on edennyt loppusuoralle. Vuorokausia Iidalla on tänään 58 ja painoa tyttö on saanut valtavasti. Odotamme pentujen syntyvän hetkenä minä hyvänsä ;)

Lisätietoja tästä yhdistelmästä löydät sivuilta www.dingolinas.fi

Kuvassa vielä Iida H-hetken lähestyessä, vuorokausilla 58.

iida58vrk_blogi.jpg

Näyttelyreissu Tallinnaan 2-4.3.2012

8. maaliskuuta 2012

Olimme talven mittaan suunnitelleet kasvatinomistajiemme ja ystäviemme Marian ja Oonan kanssa näyttelymatkaa Tallinnaan. Matkaan oli tarkoitus lähteä isommalla porukalla kuuden koiran ja viiden ihmisen voimin.

Vihdoin suuresti odotettu viikonloppu koitti ja starttasimme meiltä kahdella autolla kohti länsisatamaa ja Tallink Superstar-alusta!

Hotellimme oli odotuksien mukainen ja koirat oli huomioitu hyvin hotellihuoneiden sijainnin puolesta. Meidän “6 x neliveto ja loputon hännänheilutus” keräsivät myös hotellin läheisyydessä ansaittua huomiota, mutta vain positiivista! ;)

Perjantai määränpäässä alkoi koirien puunauksella, jonka jälkeen pääsimme ansaitusti vähän shoppailemaan ja ulos syömään. :)

Lauantaiaamuna ajelimme Saku Suurhallille, jossa alkoikin pitkä päivä… ;)

Englanninspringereiden tuomarina oli Saija Juutilainen Suomesta.

Tuloksemme olivat seuraavanlaiset:

Juuno (Dingolina´s Flaming Felid) VSP-pentu, KP

Hera (Dingolina`s Hunting Hyena) ROP-pentu, KP

tallinna_pupet.jpg
Vsp-pentu D. Flaming Felid - Rop-pentu D. Hunting Hyena

Minnie (Barecho Gingerbread Cookie) JUN ERI1, JUN-sert, ROP-jun, PN1 ja ROP!

Jaajo (Dingolina`s Horror Of The Groke) NUO EH1

Peni (Riverando Bugs Bunny) KÄY ERI1, PU1, Sert, VSP

Lotta (Wildomar`s Graceful Bijou) KÄY ERI1, PN3, Sert

Lotta & Peni ROP-pari

tallinna_ropvsp.jpg
Vsp Riverando Bugs Bunny - Rop Barecho Gingerbread Cookie

Loppukilpailuissa kävivät pyörähtämässä Hera, Minnie sekä ROP-pari Lotta & Peni. Minnie sitten meni ja esiintyi upeasti sijoitukselle RYP3 vain 10 kuukauden ikäisenä! :)

tallinna_minni_ryp3.jpg

Näyttelyn päätteeksi siirryttiin hotellille pakkaamaan ja vielä vähän lisää ostoksille. Pakkailujen lomassa kyllä kilisteltiin kuohuvaa päivän upean menstyksen kunniaksi! ;)

Sunnuntaina olikin sitten aikainen aamu kehien alkaessa klo 9. Saku-halli ei meinannut niin vaan löytyäkään tänä aamuna, mutta ehdimme lopulta perille… ;)

Tuomaroimassa oli Andrzej Stepinski Puolasta ja tiimimme menestyi hänen tuomaroimanaan seuraavasti:

Juuno VSP-pentu, KP

Hera ROP-pentu, KP

Minnie  JUN ERI1, JUN-sert, ROP-jun, PN3

Jaajo NUO ERI1, PU2

Peni  KÄY ERI1, PU1, Sert, VSP

Lotta KÄY ERI1, PN4, Sert

Lotta & Peni ROP-pari

tallinna_minnie.jpg
Minnie

tallinna_lotta.jpg
Lotta 2 x Sert

Loppukisoissa Lotta ja Peni sijoittuivat hienosti sijalle BIS-4 pari! :) Näillä kahdella yhteistyö olikin viikonlopun myötä hioutunut oikein mukavaksi.

tallinna_parikisa.jpg
Andrzej Stepinski arvostelee Lottaa ja Peniä

tallinna_bispari.jpg

Paluumatka sujui myös hyvin ja koirat matkustivat rennosti, kuten aina.  Olimme valtavan tyytyväisiä viikonlopun upeaan saldoon, mukavaan ja antoisaan reissuun ja mitä parhaimpaan seuraan! Kiitos kaikille, otetaan varmasti vielä uusiksi! :D

tallinna_la.jpg
Juuno, Jaajo, Minnie, Lotta, Peni & Hera sekä lauantaiset saavutukset rotukehästä