Spanielien taipumuskoe Rengossa

Onneksi olin ilmoittanut Lotan vielä toiseen kokeeseen… Tämä olikin jo parin päivän kuluttua edellisestä yrityksestä. Luotin kuitenkin Lottaan ja lähdimme kokeilemaan.

Aamuvarhaisella saavuimme metsästysmajalle kovassa sateessa. Sää alkoi onneksi kuitenkin kirkastumaan lähtiessämme haku- ja jälkimaastoihin. Ryhmässämme oli 10 koiraa ja tuomarina kokeen ylituomari Anitta Kauppila.

Ensin oli vuorossa haku-osuus. Lotta kulki metsässä varmoin liikkein käyttäen hyvin ilma- sekä maavainua. Reitillemme osui myös hirven makuupaikka, joka oli todella kiinnostava. Palasimme hyvillä mielin takaisin autolle odottamaan, Lotta oli suoriutunut todella hyvin! :)

Odoteltuamme aikamme, pääsi Lotta jäljelle. Koira jäljestikin tarkasti ja määrätietoisesti ja innostui kaatona olleesta kanista kovasti.

Viimeisenä vesityö, joka lottamaisella varmuudella onnistui taas kerran ongelmitta :)

Sitten olikin edessä enää jännittävin osuus… Tulosten odottelu! Tällä kertaa olin optimistisempi tulosten suhteen kuin viimeksi, mutta vielä ei ollut syytä nuolaista ennen kuin tipahtaa ;)

Vihdoin kokoonnuimme kuulemaan tuloksia ja kun tuomari sanoi hakuosuuden menneen läpi, uskalsin olettaa, että Lotta oli läpäissyt koko kokeen. Ja niinpä lopulta tulos oli SPA1!

Arvostelu:

Sosiaalinen käyttäytyminen: Erittäin rauhallinen, suhtautuu toisiin koiriin rauhallisen ystävällisesti. Sekä ihmisiin suhtautuminen myös ystävällistä.

Haku ja laukaus: Haku riittävän laajalla etäisyydellä rauhallisesti. Haku ilma- ja maavainuista. Vaatii jonkin verran ohjausta. Ei pelkää laukausta, jatkaa hakua.

Jäljestys: Jäljestys rauhallista, tarkkaa maavainuista jäljestämistä. Kaato kiinnosti, nuuhki ja nuoli.

Vesityö: Rauhallisesti veteen. Nouto rantaan ohjaajalle.

Tottelevaisuus: Tottelevaisuus hyvä.

Yhteistyö ja yleisvaikutelma: Rauhallinen pari, jolla yhteistyö sujuu.

Kiitokset mukavasta ja antoisasta päivästä järjestäjille ja tuomareille sekä muille osallistuneille! :)

spa1.jpg
SPA1 Wildomar`s Graceful Bijou “Lotta” 20kk.
Kuvaaja: Maria Isomäki

2 vastausta artikkeliin “Spanielien taipumuskoe Rengossa”

  1. Sirpa ja Nemo kirjoittaa:

    Onnittelut Lotalle ja emännälle tietystikin myös :)

  2. Dingolina´s kirjoittaa:

    Kiitoksia paljon Sirpa ja Nemo! :D

Jätä vastaus