Talvi saapui hetkeksi, vaan kestikö sitä pitkään?

Tuossa menneenä sunnuntaina herättyämme havaitsimme ensimmäiset talven merkit, lammen pinta oli jääriitteessä ja pihamaakin jäässä. Koirat saivat pikkupakkasesta kauhean virtapiikin ja pihassa juostiin vimmatusti. Lotta kävi kokeilemassa rantaviivaa ja oli ihmeissään kun eivät tassut uponnetkaan veteen vaan jää vain rasahti alla. Tuntui olevan kummissaan, kuka vei uimaveden?

jainen_lampi.jpg

Päätimme kokeilla, olisiko mutainen peltokin ehtinyt jäätyä ja lähdimme siihen suuntaan lenkille. Alkumatka vaikutti lupaavalta ja maa oli kuin olikin melko kovaa, kunnes saavutimme pellosta alueen, jonka aurinkokin oli juuri saavuttanut…  Tässä vaihessa talven jäästä ei ollut enää tietoakaan ja saappaat sekä tassut alkoivat taas tunnustella tuttua mutapintaa :D Ennen kuin oli liian myöhäistä, ehdin kuitenkin saada perhoset yhteiskuvaan vielä likaantumattomina.  Lotta oli tässä vaiheessa jo ennättänyt saada suojavärityksen ja juosta kameran ulottumattomiin:)

perhoset_pellolla.jpg

Lotta löytyi kuitenkin hyvin läheltä ja se saatiin siis ikuistettua ominaisemmissa puuhissaan…

lotta_ja_lammikot1.jpg

Tästä saattoikin tehdä johtopäätöksen: mutainen spanieli on onnellinen spanieli, vaikka talvi jäikin nyt tällä kertaa tulematta. Lotta sai jatkoaikaa lätäkköleikkikaudelleen.


2 vastausta artikkeliin “Talvi saapui hetkeksi, vaan kestikö sitä pitkään?”

  1. sarianne kirjoittaa:

    Oi, teillä ollaan jo noin pitkälle edistytty talven suhteen! Tosin, oli meilläkin tänä aamuna peräti -2 vielä kahdeksan aikoihin :o
    Pakkaset meinaa sitä, että Hanni taas herää horroksestaan ja reipastuu.

    Tosi hieno blogi! Ja kiva, kun on kuvia myös :)

  2. Dingolina´s kirjoittaa:

    Kiitokset kehuista :) Säätilojen muutokset ovat olleet tähän asti melkoisia ja saa nähdä milloin talvi tulee jäädäkseen…

Jätä vastaus